Over Sandra Schuurmans 1971

 

Ik ben in 2003 afgestudeerd van de kunstacademie in 's-Hertogenbosch. Nog steeds ben ik werkzaam als schilder. Vanaf 2003 heb ik een aantal series werk gemaakt. Het begon met de reeks 'waarnemer'. In deze serie schilder ik delen van gezichten, ver ingezoomd. Soms zover dat het haast niet meer herkenbaar is. Gebaseerd op de werkelijkheid, waar we altijd alleen maar een stukje van zien. En ook al hebben niet alle informatie, toch vormt ons brein een beeld.

Daarna de serie 'niet abstract'. In deze serie onderzoek ik wat mijn onderbewuste wil schilderen. Wat gebeurt er als ik alleen een kleur en een kwast kies? Wat ik tegenkwam was: keuzes. In hoeverre moet mijn brein toch de controle overnemen en de boel begeleiden? En wanneer moet ik loslaten.

Portretten volgden. Ik stap van olieverf af en gebruik acrylverf heel dun. Het enige wat ik zeker wens te controleren zijn de ogen. Wat speelt er bij mijn onderwerp en wat is mijn beeld van die persoon.

In 2015 kwam er weer een nieuwe reeks uitgerold. Wederom portretten. Gebaseerd op mijn leven en ervaringen. Deze fase is een uitbreiding op mijn groot figuratief van de kunstacademie. Ervaringen die belangrijk zijn. Digitaal geschetst met foto's en geschilderd op doek met acrylverf.

Mijn atelier heb ik helaas moeten opzeggen en Exposeren is er op het moment niet bij.

Nu in een klein atelier aan huis, ga ik door. Ik kan het toch niet laten. Mijn werk is nu kleiner van formaat en een stuk vrijer. Geen schetsen vooraf. Alleen dat wat er ter plekke onstaat. Dit keer met inkt en acrylverf. Soms getekend, soms geschilderd. Het werkt lals een dagboek.

Momenteel (2019) ben ik werkzaam als ambulant begeleider. Dit werk, de diepe contactlegging met mensen doet veel met mij en dat zie ik ook terug in mijn nieuwe werken. Nog niet te zien op deze site. Maar binnenkort laat ik mijn werk hier zien op papier 50x70 met Acrylverf. Beelden die ontstaan, die ik slechts aanzet. Alsof het loslaten en controleren een balans hebben gevonden in dit werk. Een basis waar zich nieuwe beelden kunnen vormen. Wederom een reflexie van 'de indrukken van' een dag of een periode

Mijn werk is te koop via de webshop en u kunt altijd op afspraak het werk in levende lijve komen bezichtigen in 's-Hertogenbosch.

U kunt het werk ook huren of op zicht krijgen.

Ik wens u veel inspiratie toe.

 

Bedankt voor uw aandacht.

 

Vriendelijke groet

Sandra Schuurmans

 

Beeldend Kunstenaar Sandra Schuurmans 's-Hertogenbosch